יום שלישי, 4 ביוני 2013

תקציר הניסוי

שאלת החקר שלנו היא:
השפעת סוגי נקניק שונים על קצב גידול החיידקים בטמפרטורה של X (באותה סביבה, בממוצע 30 מעלות) מעלות צלזיוס.

לאחר חשיבה קבוצתית על שאלות החקר, החלטנו ששאלת חקר זו היא המתאימה ביותר והחלטנו לבצע את הניסוי.

בניסוי זה אנו מעוניינים לבדוק את השפעת סוגי נקניקים שונים על קצב גידול החיידקים בסביבה זהה ובטמפרטורת החדר, כ-30 מעלות צלזיוס בממוצע.

אנו נציב 2 סוגי נקניקים בצלחות "פטרי" הכוללות מצע לגידול חיידקים. בכל צלחת נניח חתיכת נקניק אחת בגדול של 1.5X1.5 ס"מ בערך.
בסה"כ נציב כ-5 צלחות פטרי עם מצע לגידול חיידקים.
- 2 צלחות עם נקניק מסוג סלמי של זוגלובק (בכל צלחת חתיכה אחת)
- 2 צלחות עם נקניק מסוג פסטרמה קלאסית של זוגלובק (בכל צלחת חתיכה אחת)
- צלחת אחת עם מצע לגידול חיידיקים בלבד כקבוצת בקרה

כל נקניק נבדק פעמיים על מנת לאמת את אמינות הניסוי. 
הנקניקים בעלי תאריך תפוגה זהה והם נשמרו באותם התנאים.

אנו ננטר את מספר המושבות וגודלן אחת לשלושה ימים ונרשום את התוצאות בטבלה.
(ראו נספח 1 בפוסטר המדעי)
לאחר שבוע נרשום את תוצאות הניסוי הסופיות

- שי מסלטון, אופיר סנדובסקי ועומרי קדמון - 






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה